Ο χημικός καθαρισμός του δικτύου θέρμανσης αποτελεί μια σοβαρή εργασία προληπτικής συντήρησης και μια υπηρεσία που μας δίνει λύσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζουν τα παλιά κυκλώματα θέρμανσης που λειτουργούν με νερό.

To τυπικό πλύσιμο με νερό μίας παλιάς εγκατάστασης με την εξαγωγή των σωμάτων μας βοηθά να απομακρύνουμε πολύ μικρό μέρος του αιωρούμενου μαγνήτη- μαύρης λάσπης, και δεν επιλύει προβλήματα κυκλοφορίας παλαιών βουλωμένων σωμάτων, διακοπτών εξωτερικού βρόγχου, συνδετικών racor πινάκων υδροληψίας και σωληνώσεων, που οφείλονται στην γαλβανική διάβρωση.

Η γαλβανική διάβρωση ξεκινά από την πρώτη στιγμή πλήρωσης με νερό του συστήματος θέρμανσης και αντιμετωπίζεται με την χρήση σωστών χημικών για τον καθαρισμό του, καθώς και την πλήρωση αυτού με ειδικό υγρό που ονομάζεται αναστολέας διάβρωσής. Βασικό ρόλο παίζει η στεγανοποίηση του κυκλώματος για τυχόν διαρροές σε παλιούς διακόπτες, racor κτλ., ώστε να μην συμπληρώσουμε νερό και να διατηρείται ένα ουδέτερο Ph μεταξύ 7.5 και 9.5.

Ο σωστός χημικός καθαρισμός του κυκλώματος θέρμανσης απομακρύνει το μεγαλύτερο μέρος των οξειδίων του μετάλλου – μαγνητίτη και από τα δύσκολα σημεία , περιορίζει άμεσα και σημαντικά τη συνέχεια της διάβρωσης, αυξάνει την απόδοση ενός κυκλώματος έως και 35% σε συστήματα που φαινομενικά λειτουργούν και δεν έχουν θέματα ενώ σε συστήματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα η απόδοση μπορεί να αυξηθεί έως και 70%.

Το πρόβλημα απόδοσης διαπιστώνεται εύκολα με ειδική θερμοκάμερα αλλά και εμπειρικά αν κοιτάξουμε ένα σώμα που ζεσταίνεται μόνο στο επάνω μέρος και είναι κρύο ή αργεί να ζεσταθεί στο κάτω μέρος.

Ένα θερμαντικό κύκλωμα που δούλευε την προηγούμενη χειμερινή περίοδο μπορεί με την έναρξη της νέας περιόδου ή με την τοποθέτηση νέου λέβητα να μην δουλεύει σωστά και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, γιατί με την ακινησία του νερού στη θερινή περίοδο παγώνει το ίζημα μαγνητίτη στα χαμηλά μέρη, και με την διαδικασία νέας τοποθέτησης και επαναπλήρωσης νερού μπορεί να αποκολληθούν τμήματα αυτού και να μεταφερθούν σε άλλα σημεία και να το φράξουν. Τα βήματα αντιμετώπισης είναι ο χημικός καθαρισμός και αν παραστεί ανάγκη η αντικατάσταση διακοπτών σωμάτων και όλων των συνοδευτικών racor και διακοπτών του κυκλώματος.

Η συντήρηση με χημικό καθαρισμό είναι προτιμότερο να γίνει κατά την διάρκεια της εαρινής περιόδου, που δουλεύει το κύκλωμα της θέρμανσης και μεγάλο μέρος του μαγνητίτη είναι σε αιωρούμενη και μαλακή μορφή, οπότε είναι και αποτελεσματικότερη η απομάκρυνση του με πιο ήπια καθαριστικά.

Βασική προϋπόθεση για να μπορεί να γίνει χημικός καθαρισμός εσένα κύκλωμα θέρμανσης είναι να είναι λειτουργικοί οι διακόπτες σωμάτων ,να ανοίγουν και να κλείνουν.

Ο χημικός καθαρισμός δεν περιλαμβάνεται ποτέ στις προσφορές εγκατάστασης της εταιρείας μας και πάντα τιμολογείται ξεχωριστά με κόστος εργασίας και υλικού 30 € + ΦΠΑ ανά θερμαντικό σώμα εγκατάστασης ή με ειδική τιμή- συμφωνίας αν πρόκειται για εγκατάσταση άνω των 5 θερμαντικών σωμάτων.

Φόρμα επικοινωνίας

Ηλεκτρικό Ρεύμα & Φυσικό Αέριο ξεκάθαρα χωρίς κρυφές χρεώσεις!

Συμπληρώστε παρακάτω τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Ενδιαφέρομαι
GDPR *
Τo μήνυμα σας έχει αποσταλεί επιτυχώς. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την αποστολή του μηνύματος σας. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά αργότερα.